Back to Top

Η Εκδήλωση Έναρξης του Culture Lab: Ανακαλύπτοντας τον Συνδυασμό της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Καινοτομίας!

Η Εκδήλωση Έναρξης του Culture Lab: Ανακαλύπτοντας τον Συνδυασμό της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Καινοτομίας!

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Κυψέλης Καινοτομίας, Culture Talks, ανέβηκε στο επίκεντρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Με επίκεντρο την τέχνη, τον πολιτισμό και την καινοτομία, το Culture Talks είχε ως στόχο να αναγνωρίσει τη διαχρονική αξία της παράδοσης και της τεχνολογικής προόδου μέσω της πολιτιστικής κατανόησης τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωντανής εκδήλωσης, διερευνήθηκαν κρίσιμα θέματα όπως η ψηφιοποίηση στον πολιτισμό, η διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και η ένταξη μέσω της τέχνης. Οι καταξιωμένες κυρίες Φανή Καλοκαιρινού (Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας) και Χρυσή Τριανταφύλλου έριξαν φως στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, παρέχοντας απτά παραδείγματα και αναδεικνύοντας τις απειλές που αντιμετωπίζει.

Μετά από αυτές τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, η κ. Βασιλική Καρτσακλή (αρχαιολόγος και ξεναγός) και η κ. Μαρία Μποτικοπούλου εμβάθυναν στη σφαίρα της ψηφιοποίησης στον πολιτισμό, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της τεχνολογίας στη διατήρηση και διάδοση του πολιτιστικού μας πλούτου.

Το θεματικό συμπέρασμα της εκδήλωσης επικεντρώθηκε στην ένταξη στην τέχνη ως πλατφόρμα πολυπολιτισμικής έκφρασης, όπου η διαφορετικότητα γιορτάζεται. Με επικεφαλής τον κ. Νεοκλή Μαντά (Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πολιτιστικός Στρατηγικός, Επικεφαλής Πολιτιστικής Ανάπτυξης 2023-ELEUSIS Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης) και την Άννα-Μαρία Καραντάλη, οι συζητήσεις υπογράμμισαν τη σημασία της δημιουργίας ενός κοινωνικά δίκαιου και πολιτιστικά πλούσιου περιβάλλοντος για όλους.

Αυτές οι πρωτοποριακές προσεγγίσεις εκφράστηκαν για πρώτη φορά μέσω του Culture Lab, μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας όπου διαμορφώνουμε και προωθούμε αυτές τις ιδέες, με στόχο την ενίσχυση της πολυεπίπεδης πολιτιστικής εμπλοκής. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί στόχο της Innovation Hive, εστιάζοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην παροχή εκπαιδευτικών εργαλείων για τους επαγγελματίες του πολιτισμού.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες μας εκδηλώσεις και να γίνετε μέρος του πολιτιστικού μας ταξιδιού!

Post a Comment