Back to Top

Fashion Beneath the Skin: Ένα εικονικό ταξίδι στην ιστορία

Fashion Beneath the Skin: Ένα εικονικό ταξίδι στην ιστορία

Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, η Sound & Vision σας προσκαλεί να εξερευνήσετε την εξέλιξη της ένδυσης από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα, στο Beeld & Geluid, Hilversum. Με την εικαστική έκθεση Fashion Beneath the Skin, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν ιστορικά ενδύματα μέσα από την εικονική πραγματικότητα. Αυτή η μοναδική έκθεση ζωντανεύει την εξέλιξη της εικόνας του σώματος με διαδραστικό τρόπο. Τα ενδύματα προέρχονται από τα αρχεία του Centraal Museum Utrecht, του Kunstmuseum Den Haag και του Zaans Museum, εμπλουτισμένα από τη συλλογή του Sound & Vision.
Το Fashion Beneath the Skin αποτελεί μέρος του προγράμματος 5Dculture. Το έργο αυτό διερευνά τον τρόπο με τον οποίο τα μουσεία και τα αρχεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρισδιάστατο περιεχόμενο για τη δημιουργία διαδραστικών εμπειριών. Ψηφιοποιώντας εύθραυστα και μερικές φορές ακόμη και τοξικά ενδύματα, η Sound & Vision αποδεικνύει πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να δώσουν ζωή σε ιστορικά αντικείμενα που σπάνια εκτίθενται.

Ο Johan Oomen, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Sound & Vision, εξηγεί: “Δείχνουμε σε αυτή την εγκατάσταση πώς ο συνδυασμός της τρισδιάστατης σάρωσης αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς και της εικονικής πραγματικότητας μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία του μουσείου με καινοτόμο τρόπο. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη συνεργασία με το Κέντρο Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών και τα μουσεία που κατέστησαν δυνατό αυτό το έργο”.

Η εγκατάσταση είναι ένα πρωτότυπο, το οποίο παρουσιάζει πώς δύο επισκέπτες μπορούν να βιώσουν μαζί την ίδια εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας, σε τρεις εικονικούς χώρους. Η ογκομετρική ρύθμιση βίντεο που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Μαθηματικών & Επιστήμης Υπολογιστών επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον σε πραγματικό χρόνο μέσα στο εικονικό περιβάλλον. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας εικονικής έκθεσης όπου οι επισκέπτες μπορούν να συναντηθούν από απόσταση, σε διαφορετικά μουσεία, και να μοιραστούν την ίδια εμπειρία.

Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να μπείτε στο παρελθόν και να δείτε την ιστορία να ζωντανεύει με έναν εντελώς νέο τρόπο. Εγγραφείτε για να επισκεφθείτε την έκθεση εδώ:  Fashion Beneath the Skin

Post a Comment